Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-05-09@09:27:34 GMT

طوفان امدادرسانی به مناطق زلزله‌زده

تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۶۳۷۰۷

طوفان امدادرسانی به مناطق زلزله‌زده

 به گزارش جهان نيوز به نقل ازمهر، قلب وطن شده اینروزها، سرزمینی که مهد رشادت است و دلیری، سرزمینی  که انگار مصیبت هایش تمامی ندارد و هربار داغ تازه ای بر دلش می نشیند و زخم هایش سرباز می کنند.
اینبار بغض زمین ترکید و دلش لرزید، زلزله شد و در عرض چند ثانیه خراب کرد تمام زندگی هزاران خانواده را و آواری از اندوه و ماتم را بر دل و جان مرزنشینان غیور غرب ایران بر جای گذاشت، اما تنها بار سنگین این فاجعه دل همه را به درد آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



لالایی شب های مادران این دیار نوای اینبار مرثیه شده در سوگ عزیزان و آوارگی شان که قلب ها را از دیدن صحنه های بی خانمان شدنشان به شدت متاثر و ناراحت می کند تا آنجا همه برای کمک و گرفتن دست های هم وطنان زلزله زده به تکاپو افتاده اند.

یک ایران حالا بسیج شده اند برای مرهم شدن، برای دلگرمی، برای نمایش حس هم نوع دوستی فارغ از هر دین و مذهب و هر قومیت و زبانی که هستند به یاری هم میهنان کردزبانی می شتابند که امتحان خود را قبلا در دفاع از وطن با ایستادگی مثال زدنیشان پس داده اند.

چشم به راهی آسیب دیدگان برای یاری گری دست های پر مهر ایرانیان طولی نکشید و مردم فهیم ایران اسلامی به سرعت کمک های خود را به سمت مناطق زلزله زده گسیل کردند تا بر زخم بازماندگان این فاجعه بزرگ اندکی مرهم شوند.

سنگ تمام گذاشتند ایرانیان در این مصیبت عظما و فوج فوج کمک های مردمی آنها از اقصا نقاط کشور در حال ارسال به این مناطق است، ترافیک بالای جاده های منتهی به مناطق زلزله زده هم به وضوح این امر را نشان می دهد و بنرهای نصب شده بر روی خودروها هم نشان می دهد که کمک ها از جای جای ایران به شهرهای آسیب دیده گسیل شده است.

ارسال ۷۰۰ تن کمک غیرنقدی مردم کرمانشاه
شهردار کرمانشاه، از ارسال ۶۳ محموله کمک های مردمی از شهر کرمانشاه به مناطق زلزله زده خبر داد و گفت: محموله های فوق شامل بیش از ۷۰۰ تن کمک غیرنقدی مردم کرمانشاه بود.
آرش رضایی از همت والای مردم کرمانشاه در کمک به هم استانی های زلزله زده خود قدردانی کرد و گفت: چهار مرکز جمع آوری کمک های غیر نقدی به همت سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمانشاه ایجاد شده و کار جمع آوری کمک های مردمی را بر عهده دارند.

به گفته وی، مردم غیور کرمانشاه بیش از ۳۲۰ هزار بطری آب معدنی، ۱۴ هزار و ۵۰۰۰ تخته پتو، ۸۵ هزار کنسرو و مربا، ۷۲۰ تخته چادر مسافرتی، مقدار قابل توجهی زیرانداز، لباس گرم، دارو و لوازم بهداشتی به هم استان های خود در سرپل ذهاب، قصرشیرین، ثلاث باباجانی، ازگله و سایر مناطق آسیب دیده از زلزله ارسال کردند.
شهردار کرمانشاه ضمن تشکر از همکاری تشکل های مردم نهاد و تشکیلات حامیان مردمی دولت در استان در این زمینه، از کمک یک میلیارد ریالی شورای اسلامی شهر کرمانشاه و تهیه اقلام مورد نیاز زلزله زدگان خبر داد.

قصرشیرین از بحران خارج شد
فرماندار شهرستان قصرشیرین هم در گفتگویی، از خروج این شهرستان از بحران خبر داد و گفت: ۸۰ درصد نیاز مردم زلزله زده قصرشیرین به اسکان مرتفع شده و در مجموع این شهرستان از بحران خارج شده است.فرامرز اکبری با اشاره به توزیع تعداد زیادی چادر بین مردم، تصریح کرد: کمکها مکانیزه و در انبارها دپو می شود و قطعا همه امکانات اهداشده مردمی بین زلزله زدگان توزیع خواهد شد.

کمک های مردمی بی سابقه است
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه هم در نشست پیگیری مسائل و مشکلات زلزله زدگان استان اظهار داشت: کمک های مردمی به زلزله زدگان استان کرمانشاه از سراسر ایران خصوصاً از استانهای همجوار همچون ایلام، بی ساقه است.

آیت الله شیخ مصطفی علما افزود: کمک های بی سابقه ای از مردم  سراسر کشور همانند زنجیره ای  به مناطق زلزله زده در حال اعزام است که جای تقدیر و ستایش دارد.

ارسال محموله ۱۰۰ تنی کمک های مردمی با هواپیمای پهن پیکر
محموله ۱۰۰ تنی کمک های امدادی به زلزله زدگان استان کرمانشاه با یک هواپیمای پهن پیکر روز چهارشنبه به کرمانشاه منتقل شد و به مناطق زلزله زده ارسال شد.

معاون استاندار کرمانشاه روز چهارشنبه از حرکت ۵۰ کامیون کمک‌های مردمی به سمت مناطق زلزله‌زده کرمانشاه خبر داد و گفت: این کمک ها به سرعت در حال ارسال به مناطق فوق است.

کاروان حامل ۹۰ تریلی کمک مردمی از ارومیه
مجتبی نیک کردار افزود: طی امروز ۵۰ کامیون کمک های مردمی به سمت مناطق فوق ارسال شده که در معیت و با نظارت نیروی انتظامی ۳۰ کامیون آن به دست مردم زلزله زده سرپلذهاب و ۲۰ کامیون نیز به مردم زلزله زده ازگله و ثلاث باباجانی می رسد.

اولین کاروان کمک‌های مردمی شهروندان ارومیه‌ای به ارزش تقریبی ۱۲ میلیارد تومان در قالب ۹۰ تریلی و کامیون به مناطق زلزله زده غرب کشور ارسال شد.

حضور نیروهای مردمی مدافعین حرم
مسئول روابط عمومی یگان «فاتحین» با اشاره به ارسال محموله کمک های اولیه و اقلام مورد نیاز برای مناطق آسیب دیده غرب کشور اظهار داشت: یگان فاتحین آمادگی دارد تا تعداد بیشتری از نیروهای مردمی مدافع حرم را برای کمک به مناطق آسیب زده ارسال کند.

وی گفت: با توجه به شرایط نامناسب مردم زلزله‌زده کرمانشاه تمام افراد وظیفه برادری نسبت به مردم داشته و تمام ملت ایران مردم داغدار و زلزله‌زده کرمانشاه را درک کرده و برای همدردی و کمک به هم‌نوعانشان همیشه آماده هستند.

اعزام تیم ۵۰۰ نفره طلاب برای امداد و نجات
حجت الاسلام سجاد کریمی مسئول سازمان بسیج طلاب استان کرمانشاه از خدمات‌رسانی طلاب  و روحانیون به زلزله‌زدگان استان خبر داد.

وی افزود: بیش از ۵۰۰ نفر از طلاب حوزه های علمیه به زلزله زدگان  استان خدمات رسانی می کنند و این روحانیون که با تخصص امداد و نجات به استان آمدند به مناطق زلزله زده اعزام شدند تا به آنها یاری برسانند.مسئول سازمان بسیج طلاب استان کرمانشاه در پایان افزود: در صورت نیاز این سازمان آمادگی دارد روحانیون بیشتری جهت خدمت رسانی به مناطق اعزام کند.

۳۰۰ تن اقلام ضروری از پایگاه هوایی مهرآباد به کرمانشاه اعزام شد
امیرسرتیپ دوم خلبان محمد تسویه چی فرمانده پایگاه یکم شکاری نیروی هوایی ارتش در خصوص عملیات امدادرسانی و انتقال محموله های ارسالی به آسیب دیدگان زلزله استان کرمانشاه اظهارداشت: بیش از ۳۰۰ تن اقلام مورد نیاز از پایگاه هوایی شهید سرلشکر خلبان لشگری نهاجا تاکنون برای کمک رسانی به زلزله زدگان استان کرمانشاه انتقال یافته است.
وی افزود: این میزان بار شامل چادر، زیرانداز، پتو، مواد غذایی کنسروی، آب معدنی، لباس گرم، اقلام دارویی و تجهیزات پزشکی با انجام ۱۶ سورتی پرواز توسط هواپیماهای ترابری سنگین نیروی هوایی ارتش اعم از سی ۱۳۰ بوئینگ ۷۰۷ و ۷۴۷ و ایلوشین انجام گرفته است.

فرمانده پایگاه یکم شکاری مهرآباد همچنین گفت: با توجه به اینکه هواپیماهای اعزام شده به منطقه مجهز به برانکادر بوده اند، در بازگشت از کرمانشاه ماموریت انتقال بیش از ۹۰ مجروح همراه با خانواده های آنها و همچنین ترابری تیم های امدادی و پزشکی را نیز برعهده داشتند

 و اینها تنها گوشه ای از کمک های سرشار از مهر و عاطفه مردمی سخاومتند است که برای شانه های خسته از آوار غم تکیه گاهی محکم شده اند، گروه گروه کامیون های حامل کمک های مردمی از اقصا نقاط ایران اسلامی در حال ارسال به مناطق زلزله زده هستند.

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۶۳۷۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم تشکیل یک نهاد برای تأیید صلاحیت سخنرانان/ چالش ارز؛ ‌ همه منتظر اقدام و عمل دولت

شهردار تهران از امکان پیش‌بینی وقوع زلزله تا ۲۰ ثانیه قبل از وقوع آن خبر داده است.

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. ۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

بازار سخنرانان انحرافی با این اقدام کساد می‌شود

لزوم تشکیل یک نهاد برای تأیید صلاحیت سخنرانان

آیت‌ا... علی نظری منفرد، از استادان حوزه علمیه قم طی سخنانی در مراسم رونمایی از کتاب "شرح حال خطبای نامی ایران از معاصر تا نیمه دوم صفویه" با بیان این که در برخی روایات دینی هست که هم خطیب و هم کلمات او را روز قیامت می آورند و مورد حساب قرار می دهند، گفت: متأسفانه امروز سطح منبر بسیار پایین آمده و بعضاً سخنرانان مطالبی را بیان می کنند که در هیچ کتابی نیست و این مطالب خلاف واقع را بارها مطرح می کنند.

به گزارش شفقنا، او می‌افزاید: متأسفانه از وضع منبر برخی مجالس و آقایان ناراحت هستیم و نمی دانیم چه کنیم؛ متأسفانه یک عده هم تشویق می کنند که برخی از این به اصطلاح سخنرانان این حرف های بی اساس را بزنند.

آیت‌ا... نظری منفرد همچنین تصریح می‌کند: به نظرم اگر بشود، معهدی در درون حوزه علمیه با حضور علمای مورد تأیید مراجع تقلید تشکیل شود که شایستگان منبر را تشخیص دهند و به نوعی صلاحیت خطیب بودن ایشان را تأیید کنند.

این استاد حوزه علمیه قم گفته است: باید خطبا و سخنرانان مذهبی، جایی برای تأیید خود داشته باشند تا حرف هایی که برای مردم می زنند درست باشد.[۱]

*پیشنهاد راهگشا و مدقّانه آیت‌ا... نظری منفرد؛ رویدادی است که در صورت تحقق؛ آثارش فی‌الفور نمایان خواهد شد و مردم و جامعه شهد تبلیغ اصولی، سخنان حکیمانه و حضور شایستگان بر منابر را خیلی زود خواهند چشید.

خاصّه هم‌اکنون که ماه‌های محرم و صفر را نیز در پیش داریم؛ خوب است که پیشنهاد مذکور بصورت ویژه در دستور کار حوزه و البته نهادهای ناظر و امین کشور قرار گیرد تا یکبار برای همیشه پرونده سخنرانان سطحی، استاد ندیده‌ها و افراد کذّاب و مریدپرور بسته شود.

پر واضح است که پیشنهاد مذکور را باید در حیطه‌های سیاست و غیره نیز پیاده‌سازی کرد و هیئت‌هایی رسمی و اعطاکننده مجوز را برای تشخیص سخنرانان متخصص و متشخص تشکیل داد.

بایستی متوجه این خطر بود که در صورت عمل نکردن به پیشنهاد و هشدار آیت‌ا... منفرد؛ رویدادهای تلخ صدر اسلام از قبیل "بالا رفتن بوزینگان از منابر جامعه" رخ خواهد داد و البته ثمرات آن هم غیر قابل اجتناب است.

پر واضح است که هم‌اکنون و در همین کشور بعضا سخنرانانی را می‌شناسیم که روی منبر و بصورت علنی مدعی شنیدن پیغام امام زمان(عج) شده‌اند، به راحتی آب خوردن با فحش حرفشان را می‌زنند، جماعتی که یکی‌شان با خبر مرگ پسرش از مردم اشک می‌گیرد، دیگری از منبرهای پررونقش در مشهد و تهران برای مردمان روستا می‌گوید و آن دیگری هم می‌گوید اگر می‌دانستم پامنبری‌هایم اینقدر کم است دعوت این هیئت را نمی‌پذیرفتم!

در این زمینه حرف و هشدار زیاد است و باید تأکید کرد که راه حل، صرفا و فقط از همان مسیری می‌گذرد که آیت‌ا... نظری منفرد پیشنهاد داده‌اند.

تشکیل یک واحد گزینش برای اعطای صلاحیت به سخنرانان و خطبا در حوزه‌های مختلف از نان شب هم واجب‌تر است.

***

چالش ارز؛ ‌ همه منتظر اقدام و عمل دولت

مهدی عسگری، نماینده مجلس و نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن در بخشی از یک مصاحبه با خبرگزاری ایلنا پیرامون چالش‌های بازار ارز با بیان اینکه دچار بی‌سیاستی هستیم، گفته است: باید بپذیریم که ما در جنگ ارزی هستیم و باید وارد اقدامات جدی برای کنترل بازار غیر رسمی و در واقع مدیریت تقاضای ارز شویم یعنی باید برای این مساله مدیریت و چاره داشته باشیم که تقاضای ارز در کشور مدیریت شود و عرضه ارز هم متناسب با نیازهای اصلی تنظیم شود نه اینکه بدون اولویت بندی این کار صورت گیرد.

او می‌افزاید: در واقع دولت الان در مواجهه با این کلان‌متغیر (یعنی دلار)، دارد تلاش می‌کند تا موضوعات و متغیرهای مختلفی را که به تبعیت از دلار خودشان را تنظیم می‌کنند مدیریت کند غافل از اینکه تا وقتی که برای کلان‌متغیر اصلی یعنی دلار تدبیر نشود، آن تدابیر خرد و فرعی هم به نتیجه نمی‌رسد. دولت باید با یک اراده جدی و تصمیم بزرگ بازار ارز را تحت کنترل و در دست بگیرد تا سایر متغیرهای دست پایین‌تر در اقتصاد کشور قابل مدیریت شود.[۲]

*امر محرز آنست که سیاست‌های دولت در قبال مسئله ارز آنطور که باید پاسخگو نبوده و اقتصاد ایران با مشکلات بزرگی در این زمینه مواجه شده است.

بخش کمتر گفته شده این ماجرا نیز آن است که مبحث دلار به دلیل کشش تورمی؛ سبب تأثیرگذاری بر قیمت سایر کالاها و خدمات نیز می‌شود. تأثیری که البته به دلیل نبود نظارت کارای دولت بر بازار؛ موجب تشدید آسیب‌های اقتصادی و فشار بر معیشت مردم می‌شود.

به هر روی انتظار مردم و نمایندگان مجلس آنست که دولت به صورت جدی و فوری؛ سیاست‌های درست اقتصادی را در دستور کار خود قرار دهد تا این مسئله مرتفع شود.

***

امکان هشدار زلزله در تهران قبل از وقوع

علیرضا زاکانی، شهردار تهران به تازگی طی سخنانی در آیین افتتاح نهمین کنفرانس بین‌المللی زلزله، ۴ مقوله فرونشست زمین، زلزله، سیل و طوفان را مخاطراتِ در دستور کار شهرداری پایتخت عنوان کرد و گفت: زلزله پدیده‌ای است که نیاز به هم‌افزایی با سایر دستگاه‌ها دارد و با مسوولیتی که وزیر کشور در این زمینه بر عهده گرفته امکان هم‌افزایی میان نهادهای مرتبط فراهم شده است.

به گزارش ایرنا، وی توسعه شبکه شتاب‌نگاری برای برآورد میزان خسارت پس از وقوع زلزله را از دیگر اقدامات برای پایش زلزله در تهران عنوان کرد و یادآور شد: در گذشته کشور ژاپن، چهار دستگاه شتاب‌نگاری در تهران نصب کرده بود که به دلیل فرسودگی نیاز به تعویض داشتند و با اقداماتی که انجام شد، ۲۶ دستگاه شتاب‌نگاری تحویل ما شده است.

زاکانی با بیان اینکه علاوه بر آن ۵۰ سامانه شتاب‌نگاری هم در اطراف تهران نصب شده است، اضافه کرد: با سامانه‌های نصب شده، می‌توانیم هشدار سریع در ۱۵ تا ۲۰ ثانیه اول داشته باشیم.[۳]

*اعلام پیش‌بینی زلزله تا ۲۰ ثانیه قبل از وقوع در حالی است که شهردار قبلی تهران (پیروز حناچی)، در سال ۱۴۰۱ این زمان را حدود ۱ دقیقه اعلام کرده بود. [۴]

به هر روی این خبر مسرّت‌بخش (هشدار سریع زلزله قبل از وقوع) اولا باید در اهتمامی مجدّانه و دانشی بهبود یابد و زمان آن بیشتر شود.

ثانیا و مهمتر از گزینه اول باید در قبال هر ثانیه از این رخداد شاهد برنامه‌ریزی‌های کلان شهری، برگزاری مانور و اطلاع‌رسانی عمومی باشیم و نهادهای مسئول و مردم بدانند که در صورت هشدار سامانه‌ها باید چکار کنند تا سطح آسیب‌ها کمتر شود.

***

۱_ https://fa.shafaqna.com/?p=۱۷۹۱۷۶۱

۲_ https://www.ilna.ir/fa/tiny/news-۱۴۷۶۷۳۶

۳_ https://irna.ir/xjQvcJ

۴_ mshrgh.ir/۱۴۷۳۵۲۴

دیگر خبرها

  • تصاویر خیره کننده از وسعت سیل در جنوب برزیل
  • اعزام سه هزار لرستانی به ارتفاعات بازی دراز کرمانشاه
  • امدادرسانی به ۹ هزار نفر در ۲۴ استان گرفتار سیل و آبگرفتگی
  • لزوم تشکیل یک نهاد برای تأیید صلاحیت سخنرانان/ چالش ارز؛ ‌ همه منتظر اقدام و عمل دولت
  • محمودی خبر داد: امدادرسانی به ۹ هزار نفر در ۲۴ استان گرفتار سیل و آبگرفتگی
  • صحنه های امدادرسانی فرصتی از سوی خداوند برای هلال احمری ها است
  • بودجه هلال احمر متناسب با ماموریت‌های محوله نیست
  • افزایش تعداد کشته‌های سیل و طوفان در برزیل
  • استقرار ۱۸ تیم اطفای حریق در مناطق حفاظت شده کرمانشاه
  • موافقت رئیس جمهور با پیشنهاد استاندار کرمانشاه برای تشکیل کارگروه اشتغالزایی